Mittwoch, 4. Januar 2012

LUME koe tänään





Uusi vuosi alkoi meillä myrskyjen pauhatessa LUME kokeella tänään. Melkein peruimme jälleen kokeen (niin kuin viime viikolla), mutta klo 7 aamulla olin yhteydessä sekä tuomariin että kaivajiin ja kaikki olivat sitä mieltä, että nyt ei anneta sään taas pilata luolametsästystä. Tintin sai aloittaa ja löysi heti luolassa riistan. Se työskenteli määrätietoisesti painostamalla voimakkaasti riistaa ja n. tunnin kuluttua se veti riistan ulos luolasta lopetettavaksi. Tuomarin kommentti; parhainta LUME-koe työskentelyä ja tulosta!

Koska Tintinin kokeen aikana ei tarvittu kaivaa, sekä tuomari, että mukana ollut tuomarialokas, antoivat Neelalle tilaisuuden myöskin suorittaa LUME kokeen. Toisella koirallahan on aina vaikeampaa hakea riistaa, kun edellinen koira on jo juoksuttanut riistaa luolassa. Pikku Neltsumme päätti kyllä näyttää; "minä en kyllä noin vaan toiseksi jää"!

Yli 90 min. työskentelyn jälkeen (niin kuin koe vaati) Neelakin sai saaliinsa ja sai hyväksytyn LUME1 tuloksen. Tuomarin kommentti: Parsoneiden parhaimmistoa! Koirat ovat nyt tosi väsyneitä, eikä sitä ikinä voisi etukäteen kuvitella, miten rankkaa tämä LUME koe on. Se ei ole verrattavissa normaaliin luolametsästykseen, jolloin ruvetaan heti kaivamaan, koiran pitäessä riistan paikallaan. On kyllä kova paikka koiralle, kestää yksin pimeässä luolassa, noin pitkän ajan! Olemme tosi ylpeitä koiristamme ja kiitämme kasvattajia Tarjaa ja Terhiä näistä ihanista koirista, sekä kiitämme kaivajia Tomia ja Benkoa, sekä tuomareita Eeroa ja Anttia.