Dienstag, 19. April 2011

Neelan pennut

Neela teki meille aikomoisen tempun, kun se päätti hoitaa pentujen synnytyksen nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Sunnuntai vastaisena yönä, se rupesi petamaan ja läähätti vähän välillä. Koska kuitenkin oli vasta 59 vrk astutuksesta, emme vielä odottaneen pentujen tulevan niin nopeasti. Olin monta kertaa puhelinyhteydessä Tarjan kanssa, joka oli heti tulossa kun Marju pääsisi kotiin valvomaan Sinin mahdollista synnytystä.

Kävin nopeasti kotona hakemassa mikron ja palattuani 5 minuutin päästä, sain melken sydärin, kun huomasin että Neela oli hypännyt lapsiporti yli ja oli synnyttänyt ekan pennun minun sänkyyn! Soitin heti Erikalle, joka tuli heti avustamaan ja tukemaan meitä. Neela on kyllä aikamoinen tyttö, se synnytti sitten viisi pentua tunnin sisällä ja puolen tunnin tauon jälkeen sitten kuudennen pennun. Kaksi tyttöä ja neljä poikaa oli siinä sitten mamman kanssa pentulaatikossa.

Kaikilla tasaiset badger -päämerkit ja neljällä häntämerkit. Neela huolehtii niistä tosi hyvin ja kaikki pennut ovat oikein reippaita. Tarjakin tuli vielä katsomaan pentuja, vaikka oli huolissaan Sinin synnyttämisestä. Puhelimessa saimme aina Erikan kanssa hyviä neuvoja Tarjalta, mutta koska Neela toimi itse kuin vanha tekijä ei siinä paljon tarvittu puuttua synnyttämiseen. Pappa Tintin on ottanut asian aika easisti, se käy välillä portin takan kurkkaamassa Neela ja pentuja.

Alla kuvia pentujen vanhemmista, pennuista kuvia myöhemmin.

Neela mamma
Tintin pappa